Početna
Biografija
Show Reel
Iza Scene
Kontakt

Air Crush

Naziv ove instalacije je “Air Crush” ili ” Avio – sudar”. Namera mi je bila da spojim savremeni stripski crtež i ilustraciju sa modelima aviona iz II svetskog rata, i na taj način povežem istoriju sa savremenom umetnošću.Kao što znamo piloti su svoje avione obeležavali i dekorisali baš iz te oblasti umetnosti,koja je u to vreme bila popularna.
Od polazne tačke avioni su evoluirali,dobili su svoje karaktere i polu životinjski izgled.Oni su ustvari  polu životinje - polu mašine stalno u pokretu, i kao takvi nemaju  baš previše vremena.Pitanja hrane teritorije i drugih primarnih potreba  oni rešavaju borbom.Samo naizgled oni su celina ,ako pogledate pažljivije videćete da ni jednom oznakom ,bojom ili oblikom oni nisu na istoj strani.U celom ovom metežu koji su napravili, vrši se prirodna selekcija.Neki od njih i nisu baš zadovoljni ishodom ,neke puno boli,neki se svete a neki misle da će da se izvuku kao što su i ranije prolazili,neki od njih misle da poricanjem da se upravo dešava borba neće u njoj ni učestvovati .Sve im se to vidi na licima .
Instalacija “Air Crush” može da se posmatra i kao trodimenzionalni strip ,ali sa njom može da se poistoveti bilo ko u bilo kom segmentu svoga života.
Ono što je još važno za ovu instalaciju je i to da je izlagana i kao samostalna izložba u redovnom programu Male Galerije Singidunum, u oktobru 2007 godine,kao i u okviru 40.majske izložbe 2008 godine,što znači da je prošla uspešno nekoliko različitih žirija,što potvrđuju i plaketa na 40.majskoj izložbi kao i prva nagrada publike.

Rad je nastao u 2007. godini  ,sastoji se od četrdeset delova i promenjivih je dimenzija u zavisnosti od prostora .Rađen je u tehnici kamenine i bojen engobama.

 
Copyright 2011